Kinderfeestje

Op zoek naar een uniek kinderfeestje of middagje weg met de kinderen? Lees dan verder!

Tijdens deze leuke middag gaan de kinderen veel leren over de sledehondensport, aan het einde wordt er een interactieve quiz gehouden en krijgen ze een certificaat waarmee ze zichzelf 'Handler' mogen noemen!

Hoe ziet zo een middag eruit?
1e activiteit: Winter (okt t/m maart):
We zullen aan de rand van het bos afspreken en vanaf daar gaan we samen naar de plek waar de husky's worden klaargemaakt. Kijk toe hoe enthousiast de honden worden zodra de kar wordt klaargezet en de harnassen worden aangedaan. Vervolgens gaat iedereen om de beurt 1 rondje mee. De lengte van 1 rondje is afhankelijk van het aantal kinderen en de leeftijd, maar dit ligt rond de 5 minuten. Er zullen altijd wat extra honden mee zijn waar de achterblijvers mee kunnen knuffelen! Afhankelijk van de leeftijd en grootte van de kinderen kan er voor worden gekozen om de kinderen samen met een ouder op de kar te laten zitten.

1e ctiviteit: Zomer (april t/m september):
We zullen aan de rand van het bos afspreken en vanaf daar gaan we een hike (wandeling) doen met de honden, afhankelijk van de leeftijden/gewichten krijgt iedereen een eigen hondje of wordt er tussendoor gewisseld. Sommige hondjes worden echt met harnas en heupgordel aan je 'bevestigd', sommige gewoon met een normale loopriem (denk aan hele oude hondjes of juist puppy's). De hike zal ongeveer 30 minuten duren, tijdens deze hike zullen we jullie van alles vertellen en leren over de honden en de sport.

Winter & zomer:
Als we klaar zijn met deze 1e activiteit krijgen de hondjes een beloning, daarna kan er nog wat meer geknuffeld worden en kunnen er uiteraard foto's worden gemaakt. De honden worden dan weer ingeladen en worden terug naar de kennel gebracht. Samen met 1 van onze begeleiders gaan we naar een ander plekje in het bos, hier zal de interactieve quiz worden gedaan en wordt iedereen benoemd tot 'Handler'.

We sluiten de middag af met een gezellige picknick in het bos, deze mag zelf worden meegenomen maar kan ook via ons geregeld worden. (Kan ook tussendoor worden gedaan indien het tijdstip hiernaar staat).

Belangrijk

  • De minimale leeftijd is 6 jaar, het minimale aantal kinderen is 3 en het maximale is 8.

  • Er moet minstens 1 ouder/verzorger bij aanwezig zijn, van Cripple Creek zullen er ook altijd minstens 2 begeleiders bij zijn.

  • Van begin tot eind zijn we zo een 2,5 a 3 uur in het bos (tijden zijn in overleg).

  • Zorg voor makkelijke kleding die vies en nat mag worden.

Kosten

  • De kosten zijn €11,95 p.p. indien er zelf wordt gezorgd voor eten en drinken.

  • Voor €2,95 p.p. extra zorgt Cripple Creek voor (genoeg) belegde broodjes en drinken.

  • Voor €5,95 p.p. extra zorgt Cripple Creek voor een uitgebreide picknick.

Kinderen die bang zijn voor honden? Kinderen met een handicap?

Uiteraard is ieder kind anders en zullen wij onze best doen om de informatie, duur en intensiviteit aan te passen aan de kinderen. Ook kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap zijn welkom bij ons. Het is wel zeer belangrijk dat dit duidelijk wordt aangegeven zodat wij hier de nodige voorbereidingen voor kunnen treffen.

Zitten er kinderen bij die bang zijn voor honden? Dit is totaal geen probleem! Ze hoeven namelijk de honden niet aan te raken en de honden zitten ten alle tijden vast aan een lijn.

Deelname aan een tocht is op eigen risico.

Neem om te boeken of voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op deze website of mail naar info@cripplecreekhuskies.nl