Steptocht

Sta zelf op de step en sjees door de bossen met je "eigen" husky!

Wat gaan we doen?
Tijdens deze activiteit ben je zelf in controle over het stuur en de commando's. Afhankelijk van de conditie van de honden en de temperatuur gaan we een ronde maken van ongeveer 15 minuten. Naast de ronde door het bos zullen we je ook daadwerkelijk leren hoe het is om met sledehonden te werken; hoe je een harnas aan doet, hoe de verschillende posities heten indien ze in een groot team staan en waar de lijnen voor zijn. Dit kan je dan ook daadwerkelijk meemaken, want de begeleider zal op de kar met meerdere honden voor je uit gaan, deze volg jij dan met de step en hond. Indien je met 2 personen komt wissel je elkaar af, de 1 begint op de step en de ander op de kar en halverwege wisselen jullie om.

Voor wie?
Deze steptocht is te boeken voor maximaal 2 personen; wij hebben momenteel (nog) maar 1 step die gebruikt kan worden en daarom zullen de deelnemers halverwege elkaar afwisselen. De minimum leeftijd is 14 jaar. Uiteraard staat de gezondheid van onze honden op nummer 1 en hierom hanteren wij een maximum gewicht van 80kg per persoon. Je hoeft niet super fit te zijn, maar een beetje soepel in je lichaam is wel zo fijn.

Waar?
Wij bieden op meerdere locaties de steptochten aan. Dit zal altijd in een straal van max. 30 minuten rijden zijn vanaf onze kennel in Bergentheim.

Extra

  • Van begin tot eind zijn we ongeveer 1,5 a 2 uur in het bos.

  • Het dragen van een helm is verplicht op de step (eventueel van ons te lenen)

  • Zorg voor makkelijke kleding die vies en nat mag worden.

  • De tochten worden georganiseerd tussen oktober en maart

  • Neemt u ook even het kopje *Belangrijk* door?

Kosten

  • Voor volwassenen vanaf 18 jaar €39,95

  • Kinderen van 14 t/m 17 jaar €35,95

  • Knuffelsessie €5,95 p.p. (zie hier voor meer informatie)

Deelname aan een tocht is op eigen risico!!!

Neem om te boeken of voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op deze website of mail naar info@cripplecreekhuskies.nl