Over Cripple Creek

Cripple Creek is een bedrijf dat ontstaan is uit liefde en passie voor de Siberische Husky en de sledehondensport. Bart en Nanoek zijn samen gekomen terwijl ze allebei op hun eigen manier actief waren met deze sport. Bart doet mee aan wedstrijden met een sprint-team en Nanoek organiseert karrentochtjes. Sinds zij samen zijn is Cripple Creek ontzettend gegroeid. Het is nu dus niet alleen nog maar een recreatief team, onze beste honden worden ook gebruikt voor het wedstrijdteam van Bart.


Op deze pagina lees je meer over het team, bestaande uit Bart, Nanoek, Géanne en Gert.

Het Team

Nanoek

Nanoek is opgegroeid tussen de husky haren. Haar ouders hadden ook een eigen Siberische Husky kennel, genaamd Cripple Creek. De naam van de kennel was geïnspireerd door het liedje 'Cripple Creek Ferry' van Neil Young en een klein dorpje in Alaska dat Cripple Creek heet. De grootste sledehondenrace 'the Iditarod' passeert dit dorpje, niet ieder jaar, soms doen ze een iets andere route.

In augustus 2012 is zij voor stage naar Zweden gegaan en hier is ze uiteindelijk bijna 5 jaar gebleven, werkzaam op een toeristisch sledehondenbedrijf met meer dan 70 Siberische husky's. Na 5 jaar wilde ze dit graag voor haarzelf. Zo is ze in 2017 terug gegaan naar Nederland samen met Vita (haar husky uit Zweden). Hier heeft ze een nestje mee gedaan en hiervan heeft ze Nahani gehouden. Sindsdien is ze druk bezig geweest met het oprichten van Cripple Creek.

Nanoek gaat over de dagelijkse verzorging van de honden, het fokken, de activiteiten en de stagiaires.

Bart

Bart is jaren actief geweest als trainer van Duitse Herders, hier heeft hij dan ook erg veel van geleerd als het gaat om hondengedrag. Via vrienden is hij in contact gekomen met de Siberische Husky en de sledehondensport. Hier heeft hij Gert ook in meegesleurd en sindsdien zijn ze samen veel bezig met hun wedstrijdteam.

Bart is degene die we roepen als we gaan trainen met de honden, als er dingen gebouwd, afgebroken of gefixt moeten worden en als de honden even vervelend zijn. Bart hoeft er maar bij te gaan staan en de hondjes zijn weer helemaal brave engeltjes!

Naast Cripple Creek is Bart druk met zijn eigen bedrijf; Kachel-boer.nl.

Géanne

Géanne is in 2022 als stagiaire bij Cripple Creek gekomen. Al gauw was duidelijk dat zij erbij hoorde. Hoe ze met de honden omging, hoe de honden met haar omgingen, hoe ze in het team paste, zij was gewoon onderdeel van Cripple Creek. Géanne zal dan ook voor het bedrijf blijven werken!

Géanne helpt veel mee met de dagelijkse verzorging, is gids voor de husky-hike's en is actief op het gebied van PR (website, social media enz).

Gert

Gert is via Bart in contact gekomen met de Sledehondensport. In zijn dagelijkse leven werkt hij voor de Kachel-boer als kachel- & airco installateur en heeft hij samen met zijn vriendin een Franse Hangorenstal.

Hij traint veel samen met Bart, soms samen op 1 kar voor de grotere teams en soms gaat hij op een eigen kar met de kleinere teams. Gert helpt ook erg veel met het bouwen en repareren van de kennels, karren enz.